De ultieme schoen voor OCR en survivalruns in een nieuw jasje

De Inov-8 X-Talon 212 Black/Carbon Limited is ontstaan door een samenwerking tussen Inov-8 Benelux, de Survivalrun Bond Nederland en drie partners die vanaf dag één betrokken zijn bij Inov-8. Zij hebben de ontwikkeling van de X-Talon vanaf de start meegemaakt. In dit artikel nemen we je mee in het ontstaan van de X-Talon 212.

Waar komt Inov-8 vandaan?

In het Lake District begint de reis van Inov-8 in 2003 met een visie. Natuurlijke en lichtgewicht schoenen maken met de beste grip voor het meest veeleisende terrein. Na de Mudroc in 2003 en de Flyroc in 2004 komt in 2008 de eerste X-Talon op de markt. De X-Talon 212 is gebaseerd op de Mudroc 290, maar was vernieuwend en veel lichter.

The X-Talon 212 is THE most iconic off-road shoe of all-time and I’ve kept them because they’re a little piece of inov-8 history. – Ben Mounsey

De X-Talon 212 staat niet voor niets symbool als het DNA van het merk Inov-8. De eerste X-Talon 212 komt uit 2008. Op dat moment bestaat Inov-8 vijf jaar en is het vooral bekend geworden door de Mudclaw en de Roclite. Overleg tussen de eerste Inov-8 retailer wereldwijd en de oprichter Wayne Edy leidt uiteindelijk tot het model van de X-Talon. De ‘X’ staat voor ‘cross’ (kruis) en verwijst naar het grote aantal terreinen waarvoor de schoen geschikt is. Van hard geprepareerde paden tot modderige afdalingen. De naam van de schoen wordt uitgesproken als ‘crosstalon’. Het woord ‘talon’ betekent klauw en verwijst naar de uitstekende grip van de schoenen zoals de klauwen van een roofvogel zich vastgrijpen aan hun prooi.

De X-Talon 212 werd vooral bekend door het gevoel van snelheid en wendbaarheid in combinatie met de beste grip. Dit maakt de schoen naast OCR en survivalruns erg geschikt voor sporten als oriëntatielopen en trailrunning.

Wat maakt de X-Talon 212 Black/Carbon Limited uniek?

Deze unieke editie is ook verkrijgbaar in een brede variant. Deze worden al een tijd niet meer gemaakt, maar naar aanleiding naar jullie vragen hebben we deze speciale editie ook in een ‘standard fit’ laten maken. Wat deze schoen nog meer speciaal maakt is het klassieke en duurzame Inov-8 rubber. Dus alles op een rijtje:

  • Unieke kleurstelling exclusief verkrijgbaar
  • Ook verkrijgbaar in een brede pasvorm
  • Klassiek en duurzaam Inov-8 rubber

De middenzool is gemaakt van spuitgegoten EVA en voor de shank (schacht) is de Dynamic Fascia Band gebruikt. Wil je precies weten hoe de X-Talon 212 wordt gemaakt? Lees dan hier alle details in deze blog of bekijk onze video.

Koop hem nu

De Inov-8 modellen voor de beste grip

Wanneer de X-Talon 212 toch niet helemaal bij jouw wensen past hebben we hieronder een handig overzicht gemaakt met de beste alternatieven voor jouw OCR en survivalrun evenementen

  • Wil je een snellere wedstrijdschoen dan de X-Talon 212 – > Kies dan voor de X-Talon 210.
  • Wil je een bredere pasvorm dan de X-Talon 212 -> Kies dan voor de X-Talon 200 of de X-Talon 255.
  • Wil je meer demping en een brede pasvorm – > Kies dan voor de X-Talon Ultra 260.
  • Wil je de eerste X-Talon schoen met G-Grip – > Kies dan voor de X-Talon G 235.
  • Wil je nog meer grip dan de X-Talon 212 – > Kies dan voor de Mudclaw G 260 V2.
  • Wil je meer grip en iets meer demping dan de X-Talon 212 – > Kies dan voor de Mudclaw 300.

Één antwoord op “De ultieme schoen voor OCR en survivalruns in een nieuw jasje”

  1. Ik heb hem al mogen testen en loop al ruim 14 jaar op Inov-8. Superfijne schoenen voor survivalrun trainingen en wedstrijden. Maar als ik er echt voor ga, kies ik de lichte, maar kwetsbare 210

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *